divendres, 5 de març del 2010

Solidaritat en temps de crisi

Per tal d'aprofundir en el segon objectiu de l'actual Pla Pastoral Diocesà 'Créixer en la solidaritat enmig de la crisi econòmica', en un temps en què es parla molt d'aquest tema, però sovint amb la impressió que no hi podem fer res, escoltarem avui divendres la conferència sobre “Solidaritat en temps de crisi”, a càrrec de Mn. Gaspar Mora, professor i vice-degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, que ens ajudarà a veure com podem ser més solidaris.

Recordeu que hem quedat a les 20.30 h, a la rectoria, per preparar preguntes sobre el tema.

"Ningú no nega avui que estem immersos en una crisi econòmica que un re­lat tremendista encara pot agreujar. Els indicadors de la crisi s’estan disparant: augment de l’atur, dismi­nució del consum, con­gelació en la producció, reducció de la capacitat ad­quisitiva, tancament d’em­preses… Les conseqüèn­cies no s’han fet esperar. Les capes més baixes de la població se’n ressenten clarament. Les persones menys preparades són les primeres que van a l’atur, entre elles, molts immi­grants. Les necessitats socials són més agudes.

Ara és el moment de fer un salt qualitatiu en la solidaritat. En temps de bonança, la gent dóna al­guna cosa sobrera. En re­duir-se aquesta possibili­tat –cada vegada sobren menys coses–, d’on po­den sortir els fons de so­lidaritat? Només del que necessiten també els ma­teixos donants. Aquestes circumstàncies que vivim ens posen en el nucli de la solidaritat. No n’hi ha prou amb donar, sinó que cal donar-se. No podem oblidar-nos de la gent que pateix, mal­grat que estigui fora de la llum dels focus mediàtics.

La crisi econòmica, en comptes de ser un incon­venient, implica un repte a la solidaritat."

Lluís Serra Llansana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada