diumenge, 21 de febrer del 2010

Reconciliem-nos amb nosaltres mateixos


La reconciliació esdevé el nucli del missatge de Jesús: reconciliació dels homes entre sí, reconciliació amb Déu i reconciliació de la persona amb si mateixa. Reconciliar-se amb un mateix és la tasca més difícil que ens espera a la vida.

Reconciliar-se amb un mateix és reconciliar-se amb la pròpia història vital. Dir sí a la pròpia vida, tal com s’ha esdevingut. Dir sí als meus pares, a la meva educació, al meu caràcter, tal com m’ha estat donat. Però, en el fons, en el secret, ens rebelem profundament contra la vida tal com s’esdevé, contra nosaltres i contra el propi caràcter. Molts viuen sense reconciliar-se amb si mateixos, internament dividits.

Reconciliar-se comporta també assumir les pròpies errades davant d’un mateix i davant dels altres. Assumim la nostra errada quan la deixem en pau, quan no la jutgem, quan la posem davant de Déu, que amb la seva misericòrdia, ens accepta amb les nostres errades. No disposem de la mínima garantia que no tornarem a fallar. Ans al contrari, és molt probable que hi tornem. Solament una gran confiança en la misericòrida de Déu pot evitar que ens flagelem per les nostres culpes.

Anselm Grün _ Monjo benedictí a l’Abadia de Müsterschwarzach (Alemanya)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada